Bi in Beeld in Nijmegen


Nijmegen is van oudsher al een stad waar biseksualiteit volop tot bloei komt. Gobi was de organisatie die onder andere samen met het LNBi de conferentie Blik op Biseksualiteit organiseerde in 1996.

En daarom is amens het Landelijk Netwerk Biseksualiteit en het Roze Huis in Nijmegen iedereen welkom bij de opening van de tentoonstelling Bi in Beeld.

Vrijdagmiddag 5 mei om 17.00 uur opent Nico Lippe de fototentoonstelling Bi in beeld die tot eind mei te zien is in het Roze Huis, St. Anthoniusplaats 1, in Nijmegen. Naast een van de geprotretterden is Nico ook een drijvende kracht achter vele initiatieven rond gender en seksuele diversiteit.

programma:
– Welkomstwoord
– Toelichting op de expositie door Erwin Heyl, voorzitter van Landelijk Netwerk Biseksualiteit (LNBi)
– Opening door Nico Lippe
– Daarna is er gelegenheid tot bezichtigen, napraten en te netwerken onder het genot van een drankje. Aanwezige geportretteerden praten je bij.

Al ruim 25 jaar komt het LNBi op voor de belangen van iedereen die zich niet thuis voelt in de hokjes homo/lesbisch of hetero. Door middel van belangenbehartiging, publiciteit, lobby en en het werken aan herkenning en erkenning van vele vormen van seksuele en genderdiversiteit. En het organiseren van activiteiten waarbij iedereen zich thuis kan voelen.

De avond gaat over in het Bi-café Nijmegen waarin uiteraard ook de tentoonstelling is te zien en uitgebreid zla worden ingegaan op het feit dat dit jaar voor het eerst een BiBoot mee zal varen op de Amsterdamse Canalpride.

De tentoonstelling zal tot juni zichtbaar zijn in het Roze Huis.

De tentoonstelling “Bi in Beeld” is een samenwerking van het LNBi en het IHLIA, mede mogelijk door bijdrage van COC Nederland, en gebaseerd op de brochure Bi in Beeld.

Comments are closed