Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

LesbianGayBiTransQueer+ event Leiden

29 april 2017 om 12:00 - 30 april 2017 om 02:00

ON PROBATION: LesbianGayBiTransQueer+

Theatre, debate and dance party
Theater en productiehuis De Generator
Za. 29 april 2017 20.30 uur
Middelstegracht 36, 2312 TX, Leiden
www.theaterdegenerator.nl

Een avond vol theater, actie en muziek.
Met: theaterstuk ‘ To Bi or Not to Bi’ van Aileen Pfauth (Dutch), de voorstelling ‘…’ van Naomie Pieter (LNP) (Naomi Balentien), een panelgesprek georganiseerd i.s.m. COC Leiden, een dansfeest met verschillende LGBTQIA+ DJ’s en diverse performance acts.

Theater de Generator is een nieuw Leids theater dat in 2018 open gaat. Dit jaar organiseert het theater echter al theater- en debatavonden onder de noemer ON PROBATION. Met dit keer een thema waarbij verhalen bij elkaar worden gebracht van verschillende mensen binnen de LGBTQIA+ community. Een prikkelend divers programma voor en door deze community, met als doel een gesprek te stimuleren over de zichtbaarheid van deze gemeenschap in Leiden.

De avond richt zich daarnaast tot het publiek. Welke positie willen, kunnen en moeten wij innemen, hetero’s en LGBTQIA+’s, cis-vrouwen en cis-mannen, non-binairen, binnen de zichtbaarheid of onzichtbaarheid van deze community.

Tussen de voorstellingen door vindt er een panelgesprek plaats met sprekers van o.a. verschillende groepen die binnen COC Leiden actief zijn en Maruf (Dutch Queer Muslims). Het gesprek wordt gemodereerd doorCOC Leiden

Na het theater- en debatprogramma is er aansluitend een dance feest met DJ’s en performances die de tent op z’n kop gaan zetten.

Over de voorstellingen:
In de energieke theatersolo ‘To Bi Or Not To Bi’ schakelt Aileen Pfauthvoortdurend tussen verschillende (biseksuele) personages die allemaal hun twijfels, frustraties en verlangens uiten. Ze sleurt je mee in een rollercoaster langs vooroordelen, stereotypen en seksualiteiten. Met lichtgevende schoenen en liedjes.

De tweede voorstelling van de avond is ‘…’ van Naomie Pieter. Performance artist Naomie Pieter (Naomi Balentien) richt zich op het doorbreken/empoweren van zwarte maatschappelijke problematiek door middel van beweging. ‘…’ is een voorproefje van een project, dat in juni voor het eerst gespeeld wordt en dat gaat over “reclaiming the black (queer) body”.

Lezingen/lectures
During the day there will be lectures organized by Leiden University Pridein cooperation with Amnesty International Student Group Leiden. The theme will be Gender Diversity. Five speakers and several performances will take the stage. The day program starts at noon and entrance is free:
https://www.facebook.com/events/1450987384941097/

Dit is het bericht van Aileen Pfauth specifiek over haar voorstelling:

In de energieke one-woman-show “To bi or not to bi” worden de vooroordelen en misvattingen over biseksuelen op hilarische wijze keihard en ook lief onder de loep genomen.

Op 29 april speelt Aileen Pfauth TO BI OR NOT TO BI in Leiden bij Theater de Generator als onderdeel van een thema-avond rond LesbianGayBiTransQueer+.

Onder de noemer ON PROBATION organiseert
THEATER DE GENERATOR avonden met theater, debat en feest, voorzien van een specifiek maatschappelijk thema in samenwerking met Leidse instellingen en individuen die binnen dat thema actief zijn.

TO BI OR NOT TO BI is de solovoortstelling die Aileen vorig jaar speelde op het Amsterdam Fringe Festival in De Trut, Saarein en Exit. In TO BI OR NOT TO BI onderzoek ik voor eens en voor altijd alle vooroordelen over biseksuelen en stel ik de grote vragen: To bi or not to bi? Kiezen of van twee walletjes eten? Bestaat biseksualiteit? En zijn biseksuelen altijd in voor een trio?

Heb je dit gemist of wil je het graag nóg een keer zien? Dan kan dat dus nu in Leiden!

Entree 10 euro
Kaarten te koop aan de deur
CASH ONLY

Aanvang avond: 20:00
To bi or not to bi: 20:30
Vanaf 19:30 kun je een gratis maaltijd krijgen in het café van de Generator. (Jeej! Je mag ook een donatie doen trouwens)

Verder kun je rond 22:00 kijken naar een performance van Naomie Pieter. Haar performance is een bewegingsstuk over “reclaiming the black (queer) body”.

Tussen de voorstellingen vindt een panelgesprek plaats met MARUF, de organisatie voor Queer Moslims.

Dj Cherie Laiki sluit de avond (of eh.. ochtend) met een dik feest. Met cocktails en ludiek entertainement, yeah baby! Mis je trein en blijf tot het einde!

SEE YOU IN LEIDEN

Desgewenst kun je hier op de pagina van het evenement op Facebook aangeven dat je er heen gaat.

Gegevens

Begin:
29 april 2017 om 12:00
Einde:
30 april 2017 om 02:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,