logo

Landelijk netwerk Biseksualiteit

belangenbehartiging biseksueel Nederland

 
  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
logo

Holland BiCon 2014

E-mail Afdrukken PDF

De jaarlijkse Holland BiCon gaat dit jaar plaatsvinden in het weekend van 1 november in het net verbouwde pand van COC Haaglanden.

Wij hopen op een prachtige inwijding van de ruimte en weer een ontzettend fijn weekend met geweldige workshops en veel ontmoetingen met oude vrienden en nieuwe bekenden.

Nieuwsgierig naar het programma? Klik hier voor de pdf!

Laatste aanpassing ( vrijdag 31 oktober 2014 13:45 )
 

Buiten de Binary

E-mail Afdrukken PDF

De Transgendergroep Nijmegen kijkt buiten de hokjes op de Buiten de Binary Queer-Bi-Trans Dag op zaterdag 18 oktober!

Duidelijkheid is vaak best wel lekker. Om te weten of je vlees, vis of vegetarisch eet bijvoorbeeld, met mayonaise of ketchup. Maar mensen zijn zelden zo duidelijk, en als we mensen in duidelijke hokjes proberen te duwen gaat er veel verloren. Tussen man en vrouw, tussen hetero en homo, tussen seksueel en aseksueel, tussen alle hokjes zit ook nog wat, de ruimte van… nou ja, van al het andere.

Op 18 oktober 2014 organiseert de Transgendergroep Nijmegen een dag vol workshops, lezingen, films, debat en meer over de ruimte buiten de hokjes. Om die ruimte te onderzoeken, namen te geven en die namen weer uit te gummen, en vooral om die ruimte te vieren.

Laatste aanpassing ( maandag 08 september 2014 21:55 ) Lees meer...
 

LHBT-jongeren niet meer alleen anders dankzij nieuwe site

E-mail Afdrukken PDF

Nietalleenanders.nl zet activiteiten voor en door lesbische, homo- bi, en transgenderjongeren op de kaart


Aan de vooravond van de Internationale Dag Tegen Homo- en Transfobie op 17 mei lanceren Movisie, COC Nederland en NJR de website nietalleenanders.nl. Lesbische-, homo-, bi- en transgender (LHBT) jongeren vinden op deze website de activiteiten die in de buurt voor en door LHBT-jongeren worden georganiseerd. Ook kunnen zij hun eigen activiteiten op de kaart zetten en informatie en tips vinden over hoe ze zelf activiteiten kunt organiseren. Zo zorgt de website ervoor dat LHBT-jongeren zich niet alleen anders voelen, maar samen zichzelf kunnen zijn.
Laatste aanpassing ( vrijdag 16 mei 2014 21:24 ) Lees meer...
 

Gemengde Bi-Kring Den Haag heeft plaats voor nieuwe leden

E-mail Afdrukken PDF

Woon je al langer in Den Haag of ben je recent naar Den Haag verhuisd en wil je nieuwe vriend(inn)en maken? Wil je beter inzicht krijgen in (jouw) bi zijn en andere biseksuelen leren kennen? Misschien worstel je ermee en wil je daar met andere bi's over praten?

Kom dan naar de gemengde Bi-Kring Den Haag. Het voordeel van deze Bi-Kring is het persoonlijke contact tussen de leden, waardoor je je meer bewust kunt worden van je seksuele identiteit. Je kunt je verdiepen in biseksuele cultuur en je kunt je vriendenkring uitbreiden.

Lijkt het je wel iets voor jou? Stuur dan een mail aan contactpersoon Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken .

Laatste aanpassing ( zondag 02 februari 2014 00:24 )
 

Biseksualiteit en internet

E-mail Afdrukken PDF

Tijdens de Holland BiCon 2013 gaven veel bezoekers aan dat er slechts een kleine biseksuele gemeenschap bestaat in Nederland, maar dat het internet meer kansen biedt. In november 2013 is een survey online gezet waarop 76 respondenten vragen hebben beantwoord over internetgebruik en het nut van internet voor biseksuelen.
Het onderzoek suggereert dat internet een belangrijke rol kan spelen, speciaal voor hen die hun biseksualiteit ontdekken en/of nog in de kast zitten. Ook voor biseksuelen die al uit de kast zijn is internet belangrijk, echter suggereert het onderzoek dat dit in combinatie is met activiteiten in het ‘offline’ leven. Voor een uitgebreidere versie, lees
het rapport.

Laatste aanpassing ( woensdag 07 mei 2014 22:34 )
 

Niet Zwart Wit

E-mail Afdrukken PDF

Nieuw boek met thema biseksualiteit, uitgegeven in eigen beheer door Frans Londeman.
Het boek is bij bol.com te vinden. De titel luidt 'Niet Zwart Wit'.

Bestellen kan wellicht ook bij  je lokale boekhandel of liever nog bij een LGBT boekwinkel.
Suggesties: Savannah Bay in Utrecht, Vrolijk in Amsterdam, De Feeks in Nijmegen en Het Verschil in Antwerpen.

Laatste aanpassing ( zondag 23 maart 2014 18:52 )
 

Videoverslag Bi in Beeld

E-mail Afdrukken PDF

Het videoverslag gemaakt door MVS is te zien via MVS.nl op Youtube:

http://mvs.nl/video/Z2vxvjAWEC8/bi-in-beeld-expositie-bij-ihlia-in-de-oba-over-bisexuelen-deel-1/

Voor bestellingen van de brochure Bi in Beeld stuur een mail met naam en adres naar Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken .
De tentoonstelling bij het IHLIA in de OBA is nog tot halverwege juli te bewonderen.