logo

Landelijk netwerk Biseksualiteit

belangenbehartiging biseksueel Nederland

 
  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
logo

*IHLIA schrijft over de EuroBiCon*

E-mail Afdrukken PDF

Op de website van IHLIA LGBT Heritage verschijnen bijdragen over de European Bisexual Research Conference en de European Bisexual Conference. Een groep van het Landelijk Netwerk Biseksualiteit en partners in het buitenland organiseert deze dit jaar tijdens de EuroPride in Amsterdam van 28 tot en met 31 juli.

Lees het nieuwste stukje 'Alle dagen bi', waarin Barbara Oud met Emiel Maliepaard praat over de European Bisexual Research Conference

Wat verscheen er eerder:

- 13-1-2016 | Uitnodiging tweede inspiratieavond EuroBiCon en EuroBiReCon: Hilde Vossen nodigt je uit

www.ihlia.nl/uitnodiging-tweede-inspiratieavond-eurobicon-en-eurobirecon

- 16-11-2015 | Kiss me twice, I’m bisexual: Connie van Gils schrijft over het bi-congres

www.ihlia.nl/kiss-me-twice-bisexual


www.facebook.com/eurobicon

www.eurobicon.org

www.twitter.com/EuroBiReCon

www.twitter.com/EuroBiCon

 

EuroBiCon zoekt vrijwilligerscoördinator (onbezoldigd)

E-mail Afdrukken PDF
De organisatie van de European Bisexual Conference zoekt uitbreiding van het kernteam met een vrijwilligerscoördinator. Het gaat om een onbezoldigde functie die je gemiddeld 4 uur per week gaat kosten.

Het enthousiasme om een steentje te komen bijdragen aan de European Bisexual Conference (Amsterdam 29-31 juli 2016) is groot. Er is een aardig aantal vrijwilligers dat er al aan werkt: het kerncomité, hun adviseurs, partners in het buitenland, en workshopgevers.

Nu is er een andere lijst vrijwilligers die groeit. Het gaat hier om mensen die de bi-community een warm hart toedragen en daarom hand-en-span diensten willen komen doen tijdens de EuroBiCon (deze vacature is niet bedoeld voor de EuroBiReCon). Er meldden zich al hosts en BHV'ers. Wie wil deze mensen komen coördineren en hun passende taken geven? Wie weet ben jij wel die welkome aanvulling van ons team, die we zoeken.

Solliciteren kan tot en met 21 februari 2016.

Bekijk de vacature:
Laatste aanpassing ( maandag 01 februari 2016 14:45 )
 

Nieuwjaarsborrel

E-mail Afdrukken PDF

De nog niet traditionele maar wel gezellige nieuwjaarsborrel van het LNBi in Belgisch Biercaf Olivier, vlak naast Utrecht C.S is op 17 januari vanaf 16:00 uur.
Vorig jaar met groot succes georganiseerd door Linda en Eveline, zeer de moeite waard het te herhalen.

Wij hopen je daar te mogen ontmoeten om te klinken op een prachtig zichtbaar en actief 2016!

Laatste aanpassing ( donderdag 31 december 2015 16:20 )
 

Bimannenkring Amsterdam (e.o.) heeft ruimte voor nieuwe leden!

E-mail Afdrukken PDF

Oproep namens de bimannenkring Amsterdam

---------

Beste mannen,

De Bimannenkring Amsterdam (en omgeving) bestaat al ruim 10 jaar.

Wij zijn een groep mannen die elke eerste vrijdag van de maand bij iemand thuis bij elkaar komen, met als gezamenlijke achtergond dat we allen in meer of mindere mate ons zien als biseksueel.

Tussentijds hebben we soms een (vrijblijvende) activiteit buiten de vaste (gespreks)avond om.

Momenteel hebben we plek voor 2 a 3 "nieuwe" bimannen.

Heb je interesse dan kun je een email sturen naar de Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken En weet je iemand die wellicht interesse heeft stuur dit bericht dan door.

Je krijgt dan nadere informatie.

Er is altijd eerst een (wederzijds) kennismakingsgesprek.

Laatste aanpassing ( vrijdag 18 september 2015 21:04 )
 

Gezocht: Biseksuelen (18-35) in Amsterdam en Rotterdam (Je hoeft niet uit de kast te zijn!)

E-mail Afdrukken PDF

Voor mijn onderzoek (Radboud Universiteit) ben ik op zoek naar mensen die zich biseksueel voelen/zich als biseksueel identificeren.
Het onderzoek gaat over de alledaagse ervaringen van biseksuelen en vooral hoe biseksualiteit wordt beleefd in het dagelijks leven.

Wie: Je moet zelf vinden dat je biseksueel bent, maar je hoeft niet open te zijn over je biseksualiteit. Je mag gerust nog (deels) in de kast zitten.
Wel moet je (tijdens het onderzoek) wonen in Rotterdam of Amsterdam en tussen de 18 en 35 jaar oud zijn.

Ik wil je vragen om korte tijd een dagboekje bij te houden daar krijg je een korte handleiding voor! en daarna deel te nemen aan een interview van ongeveer een uur.
Voor je medewerking krijg je een (kleine) beloning. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld, alle persoonlijke gegevens worden anoniem gemaakt zodat je identiteit geheim blijft.

Ben je genteresseerd? Wil je deelnemen?

Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken voor meer informatie over het onderzoek en hoe je kan deelnemen.

Laatste aanpassing ( woensdag 24 juni 2015 14:06 ) Lees meer...
 

Overlijden David Bowie een schok voor velen

E-mail Afdrukken PDF

Als een van de bekendste rocksterren die in de jaren 70 uiting gaf aan biseksuele geveoelnes was hij een boegbeeld en inspiratie voor hele generaties van mensen die zich niet laten vastpinnen op een hetero- of homoseksuele identiteit. Net als dat David zichzelf overigens ook verder nooit heeft laten vastpinnen. Altijd verrassend en altijd vernieuwend een voorbeeld en artistiek wonder. Zijn legacy leeft voort in hoe je je niet hoeft laten opsluiten in kaders die anderen voor je opstellen.

We are all stardust

Ziggy, Rest in Peace.

 

PLUC gespreksgroep

E-mail Afdrukken PDF

PLUCstart op 5 november 2015 een gespreksgroep voor vrouwen/meiden in/rond Utrecht die bezig zijn met hun lesbische of biseksuele identiteit. De groep zal bestaan uit vrouwen van verschillende leeftijden.

De groepen komen vijf tot zes avonden bij elkaar, wisselend bij de deelneemsters thuis, als daar de gelegenheid toe is.Het is een leuke manier om anderen te leren kennen. Je wisselt ervaringen uit en praat over alles wat je zoal over dit onderwerp bezig houdt.

Er is nog plaats, dus wil je hieraan deelnemen geef je dan snel op!
Ken je iemand die mogelijk interesse heeft, stuur dit bericht dan s.v.p. aan haar door.

Opgeven kan bij Annesofie: Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken .Vermeld je naam, leeftijd, hoe we je kunnen bereiken en waarom je wilt deelnemen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op met meer details.


Laatste aanpassing ( zaterdag 24 oktober 2015 20:17 )
 

DOEN // LATEN - documentaire over biseksuelen van 30 jaar en ouder (Amsterdam)

E-mail Afdrukken PDF

*DOEN // LATEN - documentaire over biseksuelen van 30 jaar en ouder*

Dinsdag 17 november is de documentaire DOEN // LATEN te zien in de Ruyschkamer in Amsterdam.

Cultureel antropologe en sociologe Nora Bacily en fotografe Maite Vanhellemont geven met DOEN // LATEN een intieme kijk in het leven van volwassen Nederlanders die zichzelf biseksueel noemen. In de interviews bespreken ze voordelen en vooroordelen. De onderlinge verschillen tussen de biseksuelen worden soms pijnlijk duidelijk wanneer de gesprekken met deze zeven zeer diverse mensen achter elkaar gezet worden. Bijzondere mensen met een bijzondere invulling van hun biseksualiteit.

Deze film is tot stand gekomen als onderdeel van de master scriptie 'DOEN // LATEN' door Nora Bacily voor de master opleiding 'Sociology: Gender, Sexuality and Society' aan de Universiteit van Amsterdam.

Datum: dinsdag 17 november 2015
Aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.30 uur
Vanaf 19.30 uur en na de film kan er uitgebreid geborreld worden.
Locatie: Ruyschkamer, Ruyschstraat 34H, 1091 CC Amsterdam.
Entree: gratis

De makers van DOEN // LATEN stellen het erg op prijs als je hun doorgeeft dat je komt. Dit kun je het gemakkelijkste doen via Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

Fotocredits: Erwin HeylLaatste aanpassing ( maandag 16 november 2015 02:02 )
 

Biseksualiteit: 10 keer vraag en antwoord

E-mail Afdrukken PDF

Gezondheid biseksuelen gemiddeld slechter

Veel biseksuelen durven aan niemand te vertellen dat ze biseksueel zijn. Als ze hier wel open over zijn krijgen ze vaak negatieve reacties, ook van homoseksuelen. Deze negatieve reacties zijn gebaseerd op vooroordelen. De gevolgen hiervan en de adviezen hiervoor beschrijven Movisie en het Landelijk Netwerk Biseksualiteit (LNBi) in een nieuwe handreiking voor gemeenteambtenaren, LHBT organisaties en sociale professionals: Biseksualiteit: 10 keer vraag en antwoord. Hanneke Felten van Movisie: De gezondheid van biseksuelen is gemiddeld slechter dan van de rest van de bevolking. Meer ondersteuning voor biseksuelen en het tegengaan van negatieve reacties kunnen dit veranderen.

Gezondheid

Meer dan 10% van de bevolking is biseksueel of kan als biseksueel worden getypeerd. Uit de handreiking Biseksualiteit: 10 keer vraag en antwoord blijkt dat biseksuelen een slechtere psychische gezondheid hebben. Niet alleen in vergelijking met heteroseksuelen maar ook in vergelijking met lesbische vrouwen en homoseksuele mannen.

Laatste aanpassing ( maandag 01 juni 2015 10:02 ) Lees meer...
 
Meer artikelen...


Pagina 1 van 2