logo

Landelijk netwerk Biseksualiteit

belangenbehartiging biseksueel Nederland

 
  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
logo

LNBi bezoekt I BELIEVE I AM GAY in het Bijbels Museum

E-mail Afdrukken PDF

Wil je graag andere biseksuelen ontmoeten en lijkt het je ook leuk om samen met hen iets cultureels doen? Kom dan zaterdag 18 april om 13.00 uur naar het Bijbels Museum in Amsterdam. 
Vanaf 13 maart is daar de fototentoonstelling I BELIEVE I AM GAY te zien, een setie fotoportretten van lesbische en homoseksuele christenen, joden, moslims, hindoes en boeddhisten

Hoewel in de aankondiging alleen homoseksuelen en lesbiënnes genoemd worden, zijn er ook foto's van biseksuelen en transgenders. 
Het museum is deels rolstoeltoegankelijk. De tentoonstelling is op de eerste verdieping, maar na de lift zijn er nog een paar treden om in de tentoonstellingsruimte te komen.

Entree is €8,-, Museumkaart geldig.

Voor meer informatie over de tentoonstelling en speciale activiteiten, zie de website van het Bijbels Museum: http://www.bijbelsmuseum.nl/i-believe-i-am-gay

Vor meer info zie ook het evenement op Facebook.

 

 

*Vlogger Ashley Mardell visits Amsterdam*

E-mail Afdrukken PDF

De ontiegelijk leuke en begaafde, openlijk biseksuele vlogger Ashley Mardell (23) uit Minneapolis USA komt samen met haar girlfriend Grace Hiltner naar Amsterdam en organiseert een ongedwongen meet-up.

Datum en tijd meet-up: zaterdag 11 april 2015 rond half twee 's middags in het Vondelpark in Amsterdam. Waar precies? Dat weet ze zelf ook nog niet precies, maar volg haar op Twitter, vertel haar dat je komt, dan volgt ze jou terug en vertelt je waar ze dan zitten.

Wat ga je die zaterdag doen? Je begint gezellig op het gras in het Vondelpark en daarna heeft Ashley allemaal ideeën. Geef haar advies en wie weet gaan jullie samen wel doen wat jij voorstelt! Ze heeft zich overigens al heel erg goed in Amsterdam verdiept. Bekijk de vooraankondiging 'Hug us in Holland' en krijg bevestigd dat ze gewoon een ont-zet-tend leuke meid is.

Waarom noem ik (Hilde) Ashley Mardell zo enorm begaafd? Bekijk de video 'You're not gay enough' - een waanzinnig goede high-speed non-stop 'poem-performance' van 7 minuten over o.a. bi-erasure - en laat je raken!

- Ashley Mardell op YouTube.

Laatste aanpassing ( vrijdag 27 maart 2015 23:15 )
 

Gepreksgroepen voor vrouwen van PLUC te Utrecht

E-mail Afdrukken PDF

PLUC (vrouwengroep van COC Midden-Nederland) start in januari 2015 een gespreksgroep voor vrouwen/meiden in/rond Utrecht die bezig zijn met hun lesbische of biseksuele identiteit. De groep zal bestaan uit vrouwen van verschillende leeftijden.

De groepen komen vijf tot zes avonden bij elkaar, wisselend bij de deelneemsters thuis, als daar de gelegenheid toe is. Het is een leuke manier om anderen te leren kennen. Je wisselt ervaringen uit en praat over alles wat je zoal over dit onderwerp bezig houdt.

Er is nog plaats, dus wil je hieraan deelnemen geef je dan snel op!
Ken je iemand die mogelijk interesse heeft, stuur dit bericht dan s.v.p. aan haar door.

Opgeven kan bij Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken . Vermeld je naam, leeftijd, hoe we je kunnen bereiken en waarom je wilt deelnemen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op met meer details.

 

bloeddonatie bij College voor de Rechten van de Mens

E-mail Afdrukken PDF

Bij het College voor de Rechten van de Mens in Utrecht is op dinsdag 25 november van 15.30 uur tot 17.00 uur een zitting over mogelijke discriminatie bij bloeddonatie op grond van geaardheid.

Een man mag vanwege zijn biseksuele gerichtheid geen bloed doneren aan de bloedvoorziening van de verweerder. Hij stelt dat met dit verbod sprake is van discriminatie op basis van geslacht.

Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

Laatste aanpassing ( dinsdag 25 november 2014 21:39 )
 

Niet Zwart Wit

E-mail Afdrukken PDF

Nieuw boek met thema biseksualiteit, uitgegeven in eigen beheer door Frans Londeman.
Het boek is bij bol.com te vinden. De titel luidt 'Niet Zwart Wit'.

Bestellen kan wellicht ook bij  je lokale boekhandel of liever nog bij een LGBT boekwinkel.
Suggesties: Savannah Bay in Utrecht, Vrolijk in Amsterdam, De Feeks in Nijmegen en Het Verschil in Antwerpen.

Laatste aanpassing ( zondag 23 maart 2014 18:52 )
 

LNBi verontrust over uitkomsten en reacties SCP rapport “Jongeren en seksuele oriëntatie”

E-mail Afdrukken PDF

Het recente rapport van het SCP “Jongeren en seksuele oriëntatie” toont weer onomstotelijk aan dat er voor biseksuele en homoseksuele jongeren nog veel te winnen is. Het rapport laat haarfijn zien dat op het gebied van gezondheid deze groepen achter blijven bij heteroseksuele jongeren.

Het goede nieuws is dat de Nederlandse jongeren positiever staan ten opzichte van homoseksualiteit Of dit ook geldt voor biseksualiteit is helaas niet onderzocht. Ook de groep biseksuelen die meestal op iemand van het andere geslacht valt maar soms op iemand van het eigen geslacht is niet in het onderzoek meegenomen. Een gemiste kans.

Naast de problemen die homoseksuele jongens en meisjes aangeven blijkt dat biseksuele jongeren nog veel meer in de kast zitten en de  geïnternaliseerde homonegativiteit bij hen beduidend hoger ligt wat weer bijdraagt aan een groter gevoel van eenzaamheid. Ook psychische klachten en zelfmoordgedachten komen tot 30 procent vaker voor bij biseksuele jongeren.

 

Laatste aanpassing ( maandag 19 januari 2015 16:03 ) Lees meer...
 

Pride Photo Award 2015

E-mail Afdrukken PDF

HET THEMA VOOR DE EDITIE VAN 2015 IS: STORIES OF LOVE AND PRIDE

Stories of Love and Pride. Dat is het thema van Pride Photo Award 2015, de vijfde keer dat de internationale wedstrijd voor foto’s over seksuele en gender diversiteit wordt gehouden.

Het idee voor het thema ontstond tijdens de evaluatie van de wedstrijd en de inzendingen met de jury. Een van hun adviezen was om de vaste categorie Documentaire fotografie uit te breiden naar Stories. De winnende series van 2014 vertelden relatief veel verhalen van leed en mensen die in moeilijke omstandigheden leven: Rusland, Oeganda, Zuid-Afrika, Indonesië, Bangladesh. Er zaten weinig tot geen verhalen tussen over liefde en intimiteit. Verder viel het de jury op dat veel deelnemers het woord ‘pride’ uit onze naam nogal letterlijk opvatten en foto’s van Pride Parades inzenden. Ze stelden voor om op de wedstrijdpagina duidelijker uit te leggen wat we bedoelen met Pride: trots zijn op wie jij bent, jezelf kunnen zijn zonder je aan te passen aan wat andere mensen of gemeenschappen vinden hoe je moet zijn: een ‘echte man’, bijvoorbeeld.

Laatste aanpassing ( woensdag 04 februari 2015 14:39 ) Lees meer...
 

LHBT-jongeren niet meer alleen anders dankzij nieuwe site

E-mail Afdrukken PDF

Nietalleenanders.nl zet activiteiten voor en door lesbische, homo- bi, en transgenderjongeren op de kaart


Aan de vooravond van de Internationale Dag Tegen Homo- en Transfobie op 17 mei lanceren Movisie, COC Nederland en NJR de website nietalleenanders.nl. Lesbische-, homo-, bi- en transgender (LHBT) jongeren vinden op deze website de activiteiten die in de buurt voor en door LHBT-jongeren worden georganiseerd. Ook kunnen zij hun eigen activiteiten op de kaart zetten en informatie en tips vinden over hoe ze zelf activiteiten kunt organiseren. Zo zorgt de website ervoor dat LHBT-jongeren zich niet alleen anders voelen, maar samen zichzelf kunnen zijn.
Laatste aanpassing ( vrijdag 16 mei 2014 21:24 ) Lees meer...
 

Videoverslag Bi in Beeld

E-mail Afdrukken PDF

Het videoverslag gemaakt door MVS is te zien via MVS.nl op Youtube:

http://mvs.nl/video/Z2vxvjAWEC8/bi-in-beeld-expositie-bij-ihlia-in-de-oba-over-bisexuelen-deel-1/

Voor bestellingen van de brochure Bi in Beeld stuur een mail met naam en adres naar Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken .
De tentoonstelling bij het IHLIA in de OBA is nog tot halverwege juli te bewonderen.