logo

Landelijk netwerk Biseksualiteit

belangenbehartiging biseksueel Nederland

 
  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
logo

Bi Visibility Day

E-mail Afdrukken PDF

23 september is al sinds 1999 bekend als Bi Visivbility Day.

Over de hele wereld wordt aandacht gevraagd voor de positie en zichtbaarheid van biseksuelen.
Op en rond deze dag zijn er van China tot in Amerika activiteiten die de zichtbaarheid van biseksuele mannen en vrouwen vergroten.

Zo is er in Nederland, tijden de Rotterdam Pride, de Bi Picknick in het Park.
Wij roepen iedereen op om 23 september aan te grijpen om biseksualiteit op je eigen manier zichtbaar te maken.

Praat er over met collega's of klasgenoten, mail naar een organisatie die zegt zich in te zetten voor homo-emancipatie maar niets doet voor biseksuelen, trek een t-shirt uit de kast of hang de bi-vlag uit of doe de test op www. hoeheterobenjij.nl.

Share een bi-quote op Facebook en Twitter, share en like.

Laten we zorgen dat biseksualiteit het gesprek van de dag is. 
Op 23 september en op 11 oktober wanneer de lhbt-gemeenschap* de Coming Out Dag viert.

En laten we Rotterdam paars kleuren op zondag 28 september tijdens de picknick in het Park.

Laatste aanpassing ( maandag 22 september 2014 22:23 )
 

*Rotterdam Pride Bi Picknick op 28 september*

E-mail Afdrukken PDF


Wil je bi's ontmoeten en de jaarlijkse Bi Visibility Day extra kracht bij zetten? Kom dan gezellig naar de Bi Picknick van het Landelijk Netwerk Biseksualiteit (LNBi).
Die is op zondag 28 september vanaf 13.00 uur in Het Park bij de Euromast in Rotterdam.


Hoe vind je ons? We zijn te herkennen aan de Bi Pride vlag (http://en.wikipedia.org/wiki/Bisexual_pride_flag). We zitten er zeker tot 16.00 uur en verder zolang het gezellig is. Gaat het onverhoopt regenen, dan hebben we een binnenlocatie waar we onze Bi Picknick kunnen houden.

De picknick is een zogenoemde 'potluck'. Dit betekent dat iedereen iets lekkers te eten en/of drinken meeneemt om met anderen te delen. Voel je uitgenodigd om dit ook te doen! Verras ons :-)

Bi Visibility Day is jaarlijks op 23 september. Op of rond die dag organiseren biseksuelen, en steeds vaker ook LGBT organisaties, een speciale activiteit waarmee zij aandacht vragen voor biseksualiteit.

In 2014 viert de stad Rotterdam haar allereerste LGBT Pride. Binnen dit volle programma vindt het LNBi het leuk en nodig om speciaal iets voor biseksuelen te organiseren. 
Je hoeft overigens echt niet bi te zijn om naar de Bi Picknick te komen en het daar gezellig te hebben. Iedereen is welkom!


www.facebook.com/events/738389266226709

Laatste aanpassing ( donderdag 18 september 2014 07:02 )
 

Wensoudersbijeenkomst

E-mail Afdrukken PDF

Het aantal mensen dat hun kinderwens wil vervullen buiten een standaard hetero relatie groeit enorm. (Homo’s, lesbo’s, bi, singles) Maar waar vinden zij een geschikte man of vrouw om in co-ouderschap of in de donorconstructie een kind mee te krijgen?

Om die “wensouders” de gelegenheid te geven om elkaar te ontmoeten organiseert Stichting Meer dan Gewenst voor het eerst een borrel om kennis te maken met veel andere wensouders.

Het is geen speeddate, je zit niet gepland volgens een schema aan een tafeltje. Maar d.m.v. stickers kun je zien uit welke plaats andere wensouders komen en kun je zelf gesprekken met elkaar aanknopen.

Er zijn bestuursleden en vrijwilligers aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden en de mensen op weg te helpen.

De bijeenkomst vindt aanstaande zondag (14 september) plaats in Amsterdam en is van 13:00-17:00.(De eerstvolgende speeddate waar wensouders elkaar kunnen ontmoeten is op 7 november)

http://iturl.nl/snWXZ

Laatste aanpassing ( woensdag 10 september 2014 21:34 )
 

Opening Bi in Beeld in Woerden

E-mail Afdrukken PDF

Maandag 28 april was de opening van Bi in Beeld in Bibliotheek Het Groene Hart door Jelle IJpma.
Hierbij werd benadrukt hoe belangrijk het is om rolmodellen te hebben en open te staan voor elkaar.
En voor Woerden geldt dit helemaal. Want Woerden presenteert zich graag als de meest gemiddelde gemeente van Nederland. En om dit echt waar te maken is Bi in Beeld een aanrader. Want ook in Woerden zal zo rond de tien procent van de bevolking bi zijn.

De tentoonstelling is tot 2 juni in Woerden aanwezig. Op vrijdagavond 9 mei van 7 tot 8 is er een speciale inloopavond waar enkele geportretteerden met bezoekers onder het genot van koffie of thee informeel met elkaar in gesprek gaan.

Laatste aanpassing ( dinsdag 29 april 2014 10:29 )
 

LHBT-jongeren niet meer alleen anders dankzij nieuwe site

E-mail Afdrukken PDF

Nietalleenanders.nl zet activiteiten voor en door lesbische, homo- bi, en transgenderjongeren op de kaart


Aan de vooravond van de Internationale Dag Tegen Homo- en Transfobie op 17 mei lanceren Movisie, COC Nederland en NJR de website nietalleenanders.nl. Lesbische-, homo-, bi- en transgender (LHBT) jongeren vinden op deze website de activiteiten die in de buurt voor en door LHBT-jongeren worden georganiseerd. Ook kunnen zij hun eigen activiteiten op de kaart zetten en informatie en tips vinden over hoe ze zelf activiteiten kunt organiseren. Zo zorgt de website ervoor dat LHBT-jongeren zich niet alleen anders voelen, maar samen zichzelf kunnen zijn.
Laatste aanpassing ( vrijdag 16 mei 2014 21:24 ) Lees meer...
 

Buiten de Binary

E-mail Afdrukken PDF

De Transgendergroep Nijmegen kijkt buiten de hokjes op de Buiten de Binary Queer-Bi-Trans Dag op zaterdag 18 oktober!

Duidelijkheid is vaak best wel lekker. Om te weten of je vlees, vis of vegetarisch eet bijvoorbeeld, met mayonaise of ketchup. Maar mensen zijn zelden zo duidelijk, en als we mensen in duidelijke hokjes proberen te duwen gaat er veel verloren. Tussen man en vrouw, tussen hetero en homo, tussen seksueel en aseksueel, tussen alle hokjes zit ook nog wat, de ruimte van… nou ja, van al het andere.

Op 18 oktober 2014 organiseert de Transgendergroep Nijmegen een dag vol workshops, lezingen, films, debat en meer over de ruimte buiten de hokjes. Om die ruimte te onderzoeken, namen te geven en die namen weer uit te gummen, en vooral om die ruimte te vieren.

Laatste aanpassing ( maandag 08 september 2014 21:55 ) Lees meer...
 

Roze Zaterdag Eindhoven

E-mail Afdrukken PDF

Op 5 juli  was het Roze Zaterdag in Eindhoven! Een dag waarop we een evenement neerzetten dat door middel van positieve energie bijdraagt aan de integratie en acceptatie van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in Nederland.

Het LNBi was aanwezig mt kraam en in de parade. Er zijn weer veel gesprekken gevoerd, folders en brochures uitgedeeld en leuke bi-gadgets verkocht.

Bezoek voor een impressie het album op de facebook pagina van het LNBi

Laatste aanpassing ( woensdag 10 september 2014 21:36 )
 

Biseksualiteit en internet

E-mail Afdrukken PDF

Tijdens de Holland BiCon 2013 gaven veel bezoekers aan dat er slechts een kleine biseksuele gemeenschap bestaat in Nederland, maar dat het internet meer kansen biedt. In november 2013 is een survey online gezet waarop 76 respondenten vragen hebben beantwoord over internetgebruik en het nut van internet voor biseksuelen.
Het onderzoek suggereert dat internet een belangrijke rol kan spelen, speciaal voor hen die hun biseksualiteit ontdekken en/of nog in de kast zitten. Ook voor biseksuelen die al uit de kast zijn is internet belangrijk, echter suggereert het onderzoek dat dit in combinatie is met activiteiten in het ‘offline’ leven. Voor een uitgebreidere versie, lees
het rapport.

Laatste aanpassing ( woensdag 07 mei 2014 22:34 )
 

Niet Zwart Wit

E-mail Afdrukken PDF

Nieuw boek met thema biseksualiteit, uitgegeven in eigen beheer door Frans Londeman.
Het boek is bij bol.com te vinden. De titel luidt 'Niet Zwart Wit'.

Bestellen kan wellicht ook bij  je lokale boekhandel of liever nog bij een LGBT boekwinkel.
Suggesties: Savannah Bay in Utrecht, Vrolijk in Amsterdam, De Feeks in Nijmegen en Het Verschil in Antwerpen.

Laatste aanpassing ( zondag 23 maart 2014 18:52 )
 


Pagina 1 van 2