logo

Landelijk netwerk Biseksualiteit

belangenbehartiging biseksueel Nederland

 
  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
logo

LNBi verontrust over uitkomsten en reacties SCP rapport “Jongeren en seksuele oriëntatie”

E-mail Afdrukken PDF

Het recente rapport van het SCP “Jongeren en seksuele oriëntatie” toont weer onomstotelijk aan dat er voor biseksuele en homoseksuele jongeren nog veel te winnen is. Het rapport laat haarfijn zien dat op het gebied van gezondheid deze groepen achter blijven bij heteroseksuele jongeren.

Het goede nieuws is dat de Nederlandse jongeren positiever staan ten opzichte van homoseksualiteit Of dit ook geldt voor biseksualiteit is helaas niet onderzocht. Ook de groep biseksuelen die meestal op iemand van het andere geslacht valt maar soms op iemand van het eigen geslacht is niet in het onderzoek meegenomen. Een gemiste kans.

Naast de problemen die homoseksuele jongens en meisjes aangeven blijkt dat biseksuele jongeren nog veel meer in de kast zitten en de  geïnternaliseerde homonegativiteit bij hen beduidend hoger ligt wat weer bijdraagt aan een groter gevoel van eenzaamheid. Ook psychische klachten en zelfmoordgedachten komen tot 30 procent vaker voor bij biseksuele jongeren.

 

Laatste aanpassing ( maandag 19 januari 2015 16:03 ) Lees meer...
 

Gepreksgroepen voor vrouwen van PLUC te Utrecht

E-mail Afdrukken PDF

PLUC (vrouwengroep van COC Midden-Nederland) start in januari 2015 een gespreksgroep voor vrouwen/meiden in/rond Utrecht die bezig zijn met hun lesbische of biseksuele identiteit. De groep zal bestaan uit vrouwen van verschillende leeftijden.

De groepen komen vijf tot zes avonden bij elkaar, wisselend bij de deelneemsters thuis, als daar de gelegenheid toe is. Het is een leuke manier om anderen te leren kennen. Je wisselt ervaringen uit en praat over alles wat je zoal over dit onderwerp bezig houdt.

Er is nog plaats, dus wil je hieraan deelnemen geef je dan snel op!
Ken je iemand die mogelijk interesse heeft, stuur dit bericht dan s.v.p. aan haar door.

Opgeven kan bij Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken . Vermeld je naam, leeftijd, hoe we je kunnen bereiken en waarom je wilt deelnemen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op met meer details.

 

bloeddonatie bij College voor de Rechten van de Mens

E-mail Afdrukken PDF

Bij het College voor de Rechten van de Mens in Utrecht is op dinsdag 25 november van 15.30 uur tot 17.00 uur een zitting over mogelijke discriminatie bij bloeddonatie op grond van geaardheid.

Een man mag vanwege zijn biseksuele gerichtheid geen bloed doneren aan de bloedvoorziening van de verweerder. Hij stelt dat met dit verbod sprake is van discriminatie op basis van geslacht.

Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

Laatste aanpassing ( dinsdag 25 november 2014 21:39 )
 

Niet Zwart Wit

E-mail Afdrukken PDF

Nieuw boek met thema biseksualiteit, uitgegeven in eigen beheer door Frans Londeman.
Het boek is bij bol.com te vinden. De titel luidt 'Niet Zwart Wit'.

Bestellen kan wellicht ook bij  je lokale boekhandel of liever nog bij een LGBT boekwinkel.
Suggesties: Savannah Bay in Utrecht, Vrolijk in Amsterdam, De Feeks in Nijmegen en Het Verschil in Antwerpen.

Laatste aanpassing ( zondag 23 maart 2014 18:52 )
 

Pride Photo Award 2015

E-mail Afdrukken PDF

HET THEMA VOOR DE EDITIE VAN 2015 IS: STORIES OF LOVE AND PRIDE

Stories of Love and Pride. Dat is het thema van Pride Photo Award 2015, de vijfde keer dat de internationale wedstrijd voor foto’s over seksuele en gender diversiteit wordt gehouden.

Het idee voor het thema ontstond tijdens de evaluatie van de wedstrijd en de inzendingen met de jury. Een van hun adviezen was om de vaste categorie Documentaire fotografie uit te breiden naar Stories. De winnende series van 2014 vertelden relatief veel verhalen van leed en mensen die in moeilijke omstandigheden leven: Rusland, Oeganda, Zuid-Afrika, Indonesië, Bangladesh. Er zaten weinig tot geen verhalen tussen over liefde en intimiteit. Verder viel het de jury op dat veel deelnemers het woord ‘pride’ uit onze naam nogal letterlijk opvatten en foto’s van Pride Parades inzenden. Ze stelden voor om op de wedstrijdpagina duidelijker uit te leggen wat we bedoelen met Pride: trots zijn op wie jij bent, jezelf kunnen zijn zonder je aan te passen aan wat andere mensen of gemeenschappen vinden hoe je moet zijn: een ‘echte man’, bijvoorbeeld.

Laatste aanpassing ( woensdag 04 februari 2015 14:39 ) Lees meer...
 

LHBT-jongeren niet meer alleen anders dankzij nieuwe site

E-mail Afdrukken PDF

Nietalleenanders.nl zet activiteiten voor en door lesbische, homo- bi, en transgenderjongeren op de kaart


Aan de vooravond van de Internationale Dag Tegen Homo- en Transfobie op 17 mei lanceren Movisie, COC Nederland en NJR de website nietalleenanders.nl. Lesbische-, homo-, bi- en transgender (LHBT) jongeren vinden op deze website de activiteiten die in de buurt voor en door LHBT-jongeren worden georganiseerd. Ook kunnen zij hun eigen activiteiten op de kaart zetten en informatie en tips vinden over hoe ze zelf activiteiten kunt organiseren. Zo zorgt de website ervoor dat LHBT-jongeren zich niet alleen anders voelen, maar samen zichzelf kunnen zijn.
Laatste aanpassing ( vrijdag 16 mei 2014 21:24 ) Lees meer...
 

Videoverslag Bi in Beeld

E-mail Afdrukken PDF

Het videoverslag gemaakt door MVS is te zien via MVS.nl op Youtube:

http://mvs.nl/video/Z2vxvjAWEC8/bi-in-beeld-expositie-bij-ihlia-in-de-oba-over-bisexuelen-deel-1/

Voor bestellingen van de brochure Bi in Beeld stuur een mail met naam en adres naar Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken .
De tentoonstelling bij het IHLIA in de OBA is nog tot halverwege juli te bewonderen.