logo

Landelijk netwerk Biseksualiteit

belangenbehartiging biseksueel Nederland

 
  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
logo

Lentefeest 16 mei

E-mail Afdrukken PDF

Mis het niet, het jaarlijkse Lentefeest van het LNBi.
Kom dartel als een lam rondspringen, ga los op de swingende muziek en praat bij met nieuwe bekenden en oude vrienden.

Op 16 mei vanaf 20:00 uur in paviljoen pOp, vlak bij Utrecht Centraal Station, Westplein.

Entrée: €6,- voor donateurs, €8,- voor niet-donateurs.
Inclusief koffie/thee en een welkomstdrankje.

Het is mogelijk te pinnen bij Paviljoen pOp.

Klik hier voor de informatie op Facebook.

Op 20 juni is het LNBi uiteraard aanwezig tijdens de Roze Zaterdag in Maastricht.
En op 28 juni is er weer een bi-picknick tijdens het Midzomergrachtfestival in Utrecht.


Laatste aanpassing ( donderdag 30 april 2015 21:00 )
 

Wel trouwen, niet zoenen

E-mail Afdrukken PDF

Schokkende uitkomsten van het nieuwe rapport van het SCP: Wel trouwen, niet zoenen.

Slechts 34% van de Nederlanders geeft aan biseksuelen te kennen in de eigen omgeving en meer dan 50% wijst vooroordelen als "dat biseksuelen er nog niet uit zijn" niet af.

Laatste aanpassing ( maandag 11 mei 2015 10:59 )
 

Afpersingen op ontmoetingsplaatsen

E-mail Afdrukken PDF

*Afpersingen homo- en bimannen op mannenontmoetingsplaats*

Op 6 mei kwam de politie met het nieuws dat verschillende mannen die seks hebben met mannen gechanteerd worden na stiekeme seks. Zij denken ongezien seks te hebben gehad op een mannenontmoetingsplek langs de snelweg, maar krijgen per brief te horen dat ze moeten betalen. Anders zullen foto's van hun daad openbaar worden gemaakt.

In een nieuwsitem van 8 mei neemt RTL/Editie NL een kijkje bij de mannenontmoetingsplaats Nijpoort, waar ook foto's zijn gemaakt. Dit ligt bij een Esso tankstation langs de A27 tussen Utrecht en Hilversum en tussen afrit 31 en 32.

Het televisieprogramma citeert sexy beelden uit de muziekvideo 'Outside' van George Michael, een song over mannen, die mannen ontmoeten voor buitenseks. Daarnaast praten ze met psychotherapeut Leo Goetstouwers en COC-directeur Koen van Dijk.

Leo Goetstouwers (foto) uit zijn zorgen over de mannen die op mannenontmoetingsplaatsen komen en zo'n brief hebben ontvangen: 'Het zijn vaak mannen die getrouwd zijn, verplichtingen hebben, een leven hebben opgebouwd in d e heterohoek, maar wel homoseksuele of biseksuele gevoelens hebben en daar ook graag naar willen handelen. Ik denk dat ze zich ontzettend betrapt voelen en dat de angst ze om het hart slaat, want, zoals gezegd, gaat het om een groep die vaak in een huwelijk zitten. Die hebben heel wat te verliezen in die zin.'

Nederland kent zo'n 25 mannenontmoetingsplaatsen. Koen van Dijk bevestigt dat ze een belangrijke functie hebben: 'Ze voorzien in een behoefte. Laten we ervoor zorgen dat het op deze mannenontmoetingsplaatsen zo goed mogelijk verloopt. Iedereen moet overal in Nederland veilig kunnen zijn en beschermd worden tegen geweld, intimidatie en afpersing.'

Video: Los in 't homobos

http://www.rtlnieuws.nl/editienl/los-t-homobos

Artikel: Homo's langs A27 moeten betalen of met de billen bloot

www.ad.nl/…/Homo-s-langs-A27-moeten-betalen-of-met-de-bille…

Politiebericht:

www.politie.nl/…/2015/mei/6/03-schriftelijke-afdreiging.html

Laatste aanpassing ( maandag 11 mei 2015 11:03 )
 

Pride Photo Award 2015

E-mail Afdrukken PDF

HET THEMA VOOR DE EDITIE VAN 2015 IS: STORIES OF LOVE AND PRIDE

Stories of Love and Pride. Dat is het thema van Pride Photo Award 2015, de vijfde keer dat de internationale wedstrijd voor foto’s over seksuele en gender diversiteit wordt gehouden.

Het idee voor het thema ontstond tijdens de evaluatie van de wedstrijd en de inzendingen met de jury. Een van hun adviezen was om de vaste categorie Documentaire fotografie uit te breiden naar Stories. De winnende series van 2014 vertelden relatief veel verhalen van leed en mensen die in moeilijke omstandigheden leven: Rusland, Oeganda, Zuid-Afrika, Indonesië, Bangladesh. Er zaten weinig tot geen verhalen tussen over liefde en intimiteit. Verder viel het de jury op dat veel deelnemers het woord ‘pride’ uit onze naam nogal letterlijk opvatten en foto’s van Pride Parades inzenden. Ze stelden voor om op de wedstrijdpagina duidelijker uit te leggen wat we bedoelen met Pride: trots zijn op wie jij bent, jezelf kunnen zijn zonder je aan te passen aan wat andere mensen of gemeenschappen vinden hoe je moet zijn: een ‘echte man’, bijvoorbeeld.

Laatste aanpassing ( woensdag 04 februari 2015 14:39 ) Lees meer...
 

LHBT-jongeren niet meer alleen anders dankzij nieuwe site

E-mail Afdrukken PDF

Nietalleenanders.nl zet activiteiten voor en door lesbische, homo- bi, en transgenderjongeren op de kaart


Aan de vooravond van de Internationale Dag Tegen Homo- en Transfobie op 17 mei lanceren Movisie, COC Nederland en NJR de website nietalleenanders.nl. Lesbische-, homo-, bi- en transgender (LHBT) jongeren vinden op deze website de activiteiten die in de buurt voor en door LHBT-jongeren worden georganiseerd. Ook kunnen zij hun eigen activiteiten op de kaart zetten en informatie en tips vinden over hoe ze zelf activiteiten kunt organiseren. Zo zorgt de website ervoor dat LHBT-jongeren zich niet alleen anders voelen, maar samen zichzelf kunnen zijn.
Laatste aanpassing ( vrijdag 16 mei 2014 21:24 ) Lees meer...
 

*Humanity in Action: Freedom to be. Freedom to be... Bisexual*

E-mail Afdrukken PDF

*Humanity in Action: Freedom to be. Freedom to be... Bisexual*

5 mei is het Bevrijdingsdag. Op deze dag staan we erbij stil dat we in vrijheid leven.
Binnen de campagne ‪#‎vrijheidgeefjedoor van het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft Humanity in Action Nederland zeven verschillende filmpjes gemaakt over vrijheid en onvrijheid, die je vandaag krijgt te zien op alle bevrijdingsfestivals in Nederland.

Senior fellow Marie Ricardo en professionele filmmaker David Douglas maakten er een over seksuele identiteit (biseksueel, lesbisch, gay, hetero) en gender diversiteit (transgender). Hoewel een heel kort filmpje (0:59) Een mooie aanwinst in het scala van holebihe identity & (trans)gender diversity filmpjes die we nu al hebben.

- Bekijk het filmpje.

- Like de Facebookpagina van Humanity in Action.

 

Laatste aanpassing ( dinsdag 05 mei 2015 14:33 )
 

LNBi verontrust over uitkomsten en reacties SCP rapport “Jongeren en seksuele oriëntatie”

E-mail Afdrukken PDF

Het recente rapport van het SCP “Jongeren en seksuele oriëntatie” toont weer onomstotelijk aan dat er voor biseksuele en homoseksuele jongeren nog veel te winnen is. Het rapport laat haarfijn zien dat op het gebied van gezondheid deze groepen achter blijven bij heteroseksuele jongeren.

Het goede nieuws is dat de Nederlandse jongeren positiever staan ten opzichte van homoseksualiteit Of dit ook geldt voor biseksualiteit is helaas niet onderzocht. Ook de groep biseksuelen die meestal op iemand van het andere geslacht valt maar soms op iemand van het eigen geslacht is niet in het onderzoek meegenomen. Een gemiste kans.

Naast de problemen die homoseksuele jongens en meisjes aangeven blijkt dat biseksuele jongeren nog veel meer in de kast zitten en de  geïnternaliseerde homonegativiteit bij hen beduidend hoger ligt wat weer bijdraagt aan een groter gevoel van eenzaamheid. Ook psychische klachten en zelfmoordgedachten komen tot 30 procent vaker voor bij biseksuele jongeren.

 

Laatste aanpassing ( maandag 19 januari 2015 16:03 ) Lees meer...
 

bloeddonatie bij College voor de Rechten van de Mens

E-mail Afdrukken PDF

Bij het College voor de Rechten van de Mens in Utrecht is op dinsdag 25 november van 15.30 uur tot 17.00 uur een zitting over mogelijke discriminatie bij bloeddonatie op grond van geaardheid.

Een man mag vanwege zijn biseksuele gerichtheid geen bloed doneren aan de bloedvoorziening van de verweerder. Hij stelt dat met dit verbod sprake is van discriminatie op basis van geslacht.

Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

Laatste aanpassing ( dinsdag 25 november 2014 21:39 )
 

Niet Zwart Wit

E-mail Afdrukken PDF

Nieuw boek met thema biseksualiteit, uitgegeven in eigen beheer door Frans Londeman.
Het boek is bij bol.com te vinden. De titel luidt 'Niet Zwart Wit'.

Bestellen kan wellicht ook bij  je lokale boekhandel of liever nog bij een LGBT boekwinkel.
Suggesties: Savannah Bay in Utrecht, Vrolijk in Amsterdam, De Feeks in Nijmegen en Het Verschil in Antwerpen.

Laatste aanpassing ( zondag 23 maart 2014 18:52 )
 
Meer artikelen...


Pagina 1 van 2