logo

Landelijk netwerk Biseksualiteit

belangenbehartiging biseksueel Nederland

 
  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
logo

Holland BiCon 2015: Bekend maakt Bemind

E-mail Afdrukken PDF

Dit jaar zal de Holland BiCon op 26 en 27 september plaatsvinden. He valt samen met de Rotterdam Pride en wordt gehouden in het buurtcentrum van WMO Radar aan de Kipstraat 37.

De Holland BiCon is het evenement voor en door biseksuelen waar men oude vrienden kan ontmoeten, nieuwe vrienden kan maken, ervaringen kan uitwisselen, samen kan eten, workshops kan volgen, en natuurlijk kan feesten.
Dit evenement is losjes gebaseerd op de legendarische GoBi Herfstfeesten en de in Groot Britannië populaire UK BiCon en wordt sinds 2009 georganiseerd in Nederland.

De Holland BiCon is voor iedereen die zichzelf beschrijft als biseksueel, voor iedereen die qua gender of seksualiteit niet in een vakje te stoppen is. En transgenders, bi’s, radical faeries, poly’s, queers, jong, oud, eerste keer, oude bekende, iedereen is welkom. Ook partners, vrienden, of familieleden (al dan niet bi) zijn welkom. Alles mag, niks hoeft, grenzen worden gerespecteerd.

Linda Duits, bekend onderzoeker van hedendaagse cultuur en mediadeskundige, zal haar licht laten schijnen over biseskualiteit in media, wetenschap en de a;lgemene samenleving, dit onder leidng van Wilma Ruis.

 

 

Laatste aanpassing ( zondag 13 september 2015 20:53 )
 

Documentaire 'Van twee walletjes!?' 19 september in Den Haag

E-mail Afdrukken PDF

Vanwege Bi Visibility Day deze maand (23 september) besteedt Queer aan Zee - voorafgaand aan de bekende maandelijkse Queer aan Zee borrel - op zaterdag 19 september extra aandacht aan biseksualiteit.

Ze draaien dan bij een van de Queer aan Zee hosts thuis in Den Haag de Nederlandse documentaire 'Van twee walletjes!?' (The best of both worlds - Van Hemert Produkties, 1997).

Deze video maakt duidelijk dat biseksualiteit bestaat, een aparte seksuele oriëntatie is en vele verschijningsvormen kent.

Drie biseksuele mensen en twee biseksuele stellen vertellen over het ontdekken van hun biseksualiteit en hoe zij daaraan vorm geven.

Lees meer...
 

Oproep: VPRO zoekt LHBH jongeren voor documentaire

E-mail Afdrukken PDF

Vind je het leuk om in een documentaire over jouw seks- en liefdesleven te vertellen? De VPRO zoekt jongeren tussen de 18 en 24 jaar, hetero, homo, lesbisch en bi, met weinig of veel ervaring, voor deelname aan de tv-documentaire 'Sex? Yes please'.

Lees hier meer over de documentaire en hoe je op deze oproep kunt reageren.

 

Biseksualiteit: 10 keer vraag en antwoord

E-mail Afdrukken PDF

Gezondheid biseksuelen gemiddeld slechter

Veel biseksuelen durven aan niemand te vertellen dat ze biseksueel zijn. Als ze hier wel open over zijn krijgen ze vaak negatieve reacties, ook van homoseksuelen. Deze negatieve reacties zijn gebaseerd op vooroordelen. De gevolgen hiervan en de adviezen hiervoor beschrijven Movisie en het Landelijk Netwerk Biseksualiteit (LNBi) in een nieuwe handreiking voor gemeenteambtenaren, LHBT organisaties  en sociale professionals: ‘Biseksualiteit: 10 keer vraag en antwoord’. Hanneke Felten van Movisie: “De gezondheid van biseksuelen is gemiddeld slechter dan van de rest van de bevolking. Meer ondersteuning voor biseksuelen en het tegengaan van negatieve reacties kunnen dit veranderen”.

Gezondheid

Meer dan 10% van de bevolking is biseksueel of kan als biseksueel worden getypeerd. Uit de handreiking ‘Biseksualiteit: 10 keer vraag en antwoord’ blijkt dat biseksuelen een slechtere psychische gezondheid hebben. Niet alleen in vergelijking met heteroseksuelen maar ook in vergelijking met lesbische vrouwen en homoseksuele mannen.

Laatste aanpassing ( maandag 01 juni 2015 10:02 ) Lees meer...
 

*Humanity in Action: Freedom to be. Freedom to be... Bisexual*

E-mail Afdrukken PDF

*Humanity in Action: Freedom to be. Freedom to be... Bisexual*

5 mei is het Bevrijdingsdag. Op deze dag staan we erbij stil dat we in vrijheid leven.
Binnen de campagne ‪#‎vrijheidgeefjedoor van het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft Humanity in Action Nederland zeven verschillende filmpjes gemaakt over vrijheid en onvrijheid, die je vandaag krijgt te zien op alle bevrijdingsfestivals in Nederland.

Senior fellow Marie Ricardo en professionele filmmaker David Douglas maakten er een over seksuele identiteit (biseksueel, lesbisch, gay, hetero) en gender diversiteit (transgender). Hoewel een heel kort filmpje (0:59) Een mooie aanwinst in het scala van holebihe identity & (trans)gender diversity filmpjes die we nu al hebben.

- Bekijk het filmpje.

- Like de Facebookpagina van Humanity in Action.

 

Laatste aanpassing ( dinsdag 05 mei 2015 14:33 )
 

Bimannenkring Amsterdam (e.o.) heeft ruimte voor nieuwe leden!

E-mail Afdrukken PDF

Oproep namens de bimannenkring Amsterdam

---------

Beste mannen,

 

De Bimannenkring Amsterdam (en omgeving) bestaat al ruim 10 jaar.

Wij zijn een groep mannen die elke eerste vrijdag van de maand bij iemand thuis bij elkaar komen, met als gezamenlijke achtergond dat we allen in meer of mindere mate ons zien als biseksueel.

Tussentijds hebben we soms een (vrijblijvende) activiteit buiten de vaste (gespreks)avond om.

Momenteel hebben we plek voor 2 a 3 "nieuwe" bimannen.

Heb je interesse dan kun je een email sturen naar de Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken En weet je iemand die wellicht interesse heeft stuur dit bericht dan door.

Je krijgt dan nadere informatie.

Er is altijd eerst een (wederzijds) kennismakingsgesprek.

Laatste aanpassing ( vrijdag 18 september 2015 21:04 )
 

Gezocht: Biseksuelen (18-35) in Amsterdam en Rotterdam (Je hoeft niet uit de kast te zijn!)

E-mail Afdrukken PDF

Voor mijn onderzoek (Radboud Universiteit) ben ik op zoek naar mensen die zich biseksueel voelen/zich als biseksueel identificeren.
Het onderzoek gaat over de alledaagse ervaringen van biseksuelen en vooral hoe biseksualiteit wordt beleefd in het dagelijks leven.

Wie: Je moet zelf vinden dat je biseksueel bent, maar je hoeft niet open te zijn over je biseksualiteit. Je mag gerust nog (deels) in de kast zitten.
Wel moet je (tijdens het onderzoek) wonen in Rotterdam of Amsterdam en tussen de 18 en 35 jaar oud zijn.

Ik wil je vragen om korte tijd een dagboekje bij te houden – daar krijg je een korte handleiding voor! – en daarna deel te nemen aan een interview van ongeveer een uur.
Voor je medewerking krijg je een (kleine) beloning. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld, alle persoonlijke gegevens worden anoniem gemaakt zodat je identiteit geheim blijft.

Ben je geïnteresseerd? Wil je deelnemen?

Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken voor meer informatie over het onderzoek en hoe je kan deelnemen.

Laatste aanpassing ( woensdag 24 juni 2015 14:06 ) Lees meer...
 

Wel trouwen, niet zoenen

E-mail Afdrukken PDF

Schokkende uitkomsten van het nieuwe rapport van het SCP: Wel trouwen, niet zoenen.

Slechts 34% van de Nederlanders geeft aan biseksuelen te kennen in de eigen omgeving en meer dan 50% wijst vooroordelen als "dat biseksuelen er nog niet uit zijn" niet af.

Laatste aanpassing ( maandag 11 mei 2015 10:59 )
 

Afpersingen op ontmoetingsplaatsen

E-mail Afdrukken PDF

*Afpersingen homo- en bimannen op mannenontmoetingsplaats*

Op 6 mei kwam de politie met het nieuws dat verschillende mannen die seks hebben met mannen gechanteerd worden na stiekeme seks. Zij denken ongezien seks te hebben gehad op een mannenontmoetingsplek langs de snelweg, maar krijgen per brief te horen dat ze moeten betalen. Anders zullen foto's van hun daad openbaar worden gemaakt.

In een nieuwsitem van 8 mei neemt RTL/Editie NL een kijkje bij de mannenontmoetingsplaats Nijpoort, waar ook foto's zijn gemaakt. Dit ligt bij een Esso tankstation langs de A27 tussen Utrecht en Hilversum en tussen afrit 31 en 32.

Het televisieprogramma citeert sexy beelden uit de muziekvideo 'Outside' van George Michael, een song over mannen, die mannen ontmoeten voor buitenseks. Daarnaast praten ze met psychotherapeut Leo Goetstouwers en COC-directeur Koen van Dijk.

Leo Goetstouwers (foto) uit zijn zorgen over de mannen die op mannenontmoetingsplaatsen komen en zo'n brief hebben ontvangen: 'Het zijn vaak mannen die getrouwd zijn, verplichtingen hebben, een leven hebben opgebouwd in d e heterohoek, maar wel homoseksuele of biseksuele gevoelens hebben en daar ook graag naar willen handelen. Ik denk dat ze zich ontzettend betrapt voelen en dat de angst ze om het hart slaat, want, zoals gezegd, gaat het om een groep die vaak in een huwelijk zitten. Die hebben heel wat te verliezen in die zin.'

Nederland kent zo'n 25 mannenontmoetingsplaatsen. Koen van Dijk bevestigt dat ze een belangrijke functie hebben: 'Ze voorzien in een behoefte. Laten we ervoor zorgen dat het op deze mannenontmoetingsplaatsen zo goed mogelijk verloopt. Iedereen moet overal in Nederland veilig kunnen zijn en beschermd worden tegen geweld, intimidatie en afpersing.'

Video: Los in 't homobos

http://www.rtlnieuws.nl/editienl/los-t-homobos

Artikel: Homo's langs A27 moeten betalen of met de billen bloot

www.ad.nl/…/Homo-s-langs-A27-moeten-betalen-of-met-de-bille…

Politiebericht:

www.politie.nl/…/2015/mei/6/03-schriftelijke-afdreiging.html

Laatste aanpassing ( maandag 11 mei 2015 11:03 )
 


Pagina 1 van 2