logo

Landelijk netwerk Biseksualiteit

belangenbehartiging biseksueel Nederland

 
  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
logo

Gepreksgroepen voor vrouwen van PLUC te Utrecht

E-mail Afdrukken PDF

PLUC (vrouwengroep van COC Midden-Nederland) start in januari 2015 een gespreksgroep voor vrouwen/meiden in/rond Utrecht die bezig zijn met hun lesbische of biseksuele identiteit. De groep zal bestaan uit vrouwen van verschillende leeftijden.

De groepen komen vijf tot zes avonden bij elkaar, wisselend bij de deelneemsters thuis, als daar de gelegenheid toe is. Het is een leuke manier om anderen te leren kennen. Je wisselt ervaringen uit en praat over alles wat je zoal over dit onderwerp bezig houdt.

Er is nog plaats, dus wil je hieraan deelnemen geef je dan snel op!
Ken je iemand die mogelijk interesse heeft, stuur dit bericht dan s.v.p. aan haar door.

Opgeven kan bij Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken . Vermeld je naam, leeftijd, hoe we je kunnen bereiken en waarom je wilt deelnemen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op met meer details.

 

bloeddonatie bij College voor de Rechten van de Mens

E-mail Afdrukken PDF

Bij het College voor de Rechten van de Mens in Utrecht is op dinsdag 25 november van 15.30 uur tot 17.00 uur een zitting over mogelijke discriminatie bij bloeddonatie op grond van geaardheid.

Een man mag vanwege zijn biseksuele gerichtheid geen bloed doneren aan de bloedvoorziening van de verweerder. Hij stelt dat met dit verbod sprake is van discriminatie op basis van geslacht.

Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

Laatste aanpassing ( dinsdag 25 november 2014 21:39 )
 

Biseksualiteit en internet

E-mail Afdrukken PDF

Tijdens de Holland BiCon 2013 gaven veel bezoekers aan dat er slechts een kleine biseksuele gemeenschap bestaat in Nederland, maar dat het internet meer kansen biedt. In november 2013 is een survey online gezet waarop 76 respondenten vragen hebben beantwoord over internetgebruik en het nut van internet voor biseksuelen.
Het onderzoek suggereert dat internet een belangrijke rol kan spelen, speciaal voor hen die hun biseksualiteit ontdekken en/of nog in de kast zitten. Ook voor biseksuelen die al uit de kast zijn is internet belangrijk, echter suggereert het onderzoek dat dit in combinatie is met activiteiten in het ‘offline’ leven. Voor een uitgebreidere versie, lees
het rapport.

Laatste aanpassing ( woensdag 07 mei 2014 22:34 )
 

Niet Zwart Wit

E-mail Afdrukken PDF

Nieuw boek met thema biseksualiteit, uitgegeven in eigen beheer door Frans Londeman.
Het boek is bij bol.com te vinden. De titel luidt 'Niet Zwart Wit'.

Bestellen kan wellicht ook bij  je lokale boekhandel of liever nog bij een LGBT boekwinkel.
Suggesties: Savannah Bay in Utrecht, Vrolijk in Amsterdam, De Feeks in Nijmegen en Het Verschil in Antwerpen.

Laatste aanpassing ( zondag 23 maart 2014 18:52 )
 

Videoverslag Bi in Beeld

E-mail Afdrukken PDF

Het videoverslag gemaakt door MVS is te zien via MVS.nl op Youtube:

http://mvs.nl/video/Z2vxvjAWEC8/bi-in-beeld-expositie-bij-ihlia-in-de-oba-over-bisexuelen-deel-1/

Voor bestellingen van de brochure Bi in Beeld stuur een mail met naam en adres naar Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken .
De tentoonstelling bij het IHLIA in de OBA is nog tot halverwege juli te bewonderen.

 

De pot met goud onderaan de regenboog

E-mail Afdrukken PDF

Vrijdag 12 december vindt de slotconferentie Lokaal LHBT-beleid *) plaats. Hierin staat organisator Movisie samen met de deelnemers op een interactieve manier stil bij de resultaten van het programma Lokaal LHBT-beleid en de start van het nieuwe programma Regenboogsteden.

Het Landelijk Netwerk Biseksualiteit verzorgt hier een verdiepingsworkshop over biseksualiteit.

Tijd: 12.30 - 18.00 uur, inclusief lunch en netwerkborrel

Locatie: Hogeschool Domstad, Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht

Deelname: gratis

Inschrijven: www.movisie.nl/…/slotconferentie-lokaal-lhbt-beleid-pot-gou…

Beschrijving workshops: www.movisie.nl/…/Workshops-LHBT-conferentie-12-december-201…

*) LHBT: lesbisch, homo, biseksueel en transgender

Laatste aanpassing ( dinsdag 25 november 2014 21:06 )
 

LHBT-jongeren niet meer alleen anders dankzij nieuwe site

E-mail Afdrukken PDF

Nietalleenanders.nl zet activiteiten voor en door lesbische, homo- bi, en transgenderjongeren op de kaart


Aan de vooravond van de Internationale Dag Tegen Homo- en Transfobie op 17 mei lanceren Movisie, COC Nederland en NJR de website nietalleenanders.nl. Lesbische-, homo-, bi- en transgender (LHBT) jongeren vinden op deze website de activiteiten die in de buurt voor en door LHBT-jongeren worden georganiseerd. Ook kunnen zij hun eigen activiteiten op de kaart zetten en informatie en tips vinden over hoe ze zelf activiteiten kunt organiseren. Zo zorgt de website ervoor dat LHBT-jongeren zich niet alleen anders voelen, maar samen zichzelf kunnen zijn.
Laatste aanpassing ( vrijdag 16 mei 2014 21:24 ) Lees meer...
 

Gemengde Bi-Kring Den Haag heeft plaats voor nieuwe leden

E-mail Afdrukken PDF

Woon je al langer in Den Haag of ben je recent naar Den Haag verhuisd en wil je nieuwe vriend(inn)en maken? Wil je beter inzicht krijgen in (jouw) bi zijn en andere biseksuelen leren kennen? Misschien worstel je ermee en wil je daar met andere bi's over praten?

Kom dan naar de gemengde Bi-Kring Den Haag. Het voordeel van deze Bi-Kring is het persoonlijke contact tussen de leden, waardoor je je meer bewust kunt worden van je seksuele identiteit. Je kunt je verdiepen in biseksuele cultuur en je kunt je vriendenkring uitbreiden.

Lijkt het je wel iets voor jou? Stuur dan een mail aan contactpersoon Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken .

Laatste aanpassing ( zondag 02 februari 2014 00:24 )