De Purno de Purno Picknick

Het LNBi, de Pink Terrorists en TranScreen organiseren op zondag 21 juli 2019 van 13.00-20.00 uur samen de Purno de Purno Picknick in het Rembrandtpark in Amsterdam. We zijn in het park herkenbaar aan toepasselijke vlaggen.

Je bent van harte welkom om nieuwe mensen te leren kennen of met oude bekenden bij te praten. Optredens zijn welkom en als je iets lekkers kunt meenemen om te delen, dat je zelf hebt gemaakt, wordt dat ook zeer gewaardeerd.

Sinds een tijdje ontmoeten we elkaar tijdens brainstormen avonden, maar we zijn ook druk bezig met het smeden van snode plannen. We willen namelijk ons land overladen met allerlei interessante, vrolijke en spannende activiteiten.

En om je kennis te laten maken met dit nieuwe platform nodigen we je uit op de Purno de Purno Picknick.

Iedereen is welkom! Want dat is waar het bij People Pride omgaat! De labeltjes gebruiken we hoogstens om leuke vlaggetjes van te maken, voor de rest is het niet belangrijk wie of wat je bent. Neem je partner, je kinderen, je buren of je opa en oma mee, iedereen is welkom op het feest.

Het thema van de dag is: Taboes! Vind jij het leuk om op een creatieve manier iets met dit thema te doen? Zingend, spelend, voordragend, uitbeeldend, of op een andere manier? Graag! Op de dag zelf kun je dit aanmelden bij onze ceremonie-persoon Alex Bulten.

Ook voor het eten hebben we een thema bedacht: Homo-cooked-childhood-memories-soulfood! Het belangrijkste ingrediënt van deze keuken is liefde! Koken is zorgen voor jezelf en voor anderen, lekkere dingen bereiden om het leven te vieren. En daarbij kun je natuurlijk ook denken aan liefde en zorg besteden aan je omgeving, want niet alleen mensen, maar ook de rest van onze planeet verdient een gelijksoortige behandeling. We moedigen je aan om hier even bij stil te staan.

Tot zondag!
Team Purno de Purno 

Maandelijkse borrel LNBi. Deze keer: Den Haag

Elke maand proberen we een moment te creëren voor mensen die van meer dan 1 gender houden om bij elkaar te komen en samen gezellig een drankje te doen. Om het voor iedereen makkelijker te maken om een keer te komen doen we dit elke maand in een andere stad.


3 mei om 19:30  zijn we daarom in Den Haag! In samenwerking met COC Haaglanden organiseren we een borrel in het COC Café. Zie ook de Facebookpagina van het event.

🙂

Kom gezellig langs voor een drankje! We hopen op deze manier zoveel mogelijk mensen door het hele land te spreken en bij elkaar te brengen 

Bi-Café Nijmegen en het Landelijk Netwerk Biseksualiteit

Het volgende bi-café is een bijzondere. Het wordt georganiseerd door het Bi-Café Nijmegen en het Landelijk Netwerk Biseksualiteit (LNBi) samen. Het LNBi wil zich meer profileren in het land en heeft daarom besloten verschillende plaatsen in het land aan te doen. Omdat Nijmegen één van de weinig plaatsen in het land is waar activiteiten speciaal voor biseksuelen worden georganiseerd hebben ze besloten in Nijmegen te beginnen.

Het bi-café is er voor iedereen die zich op de een of andere manier aangestoken voelt tot mensen van meer dan 1 geslacht of gender, ongeacht hoe je jezelf benoemt. Bi, multi, poly, omni, pan, queer, bischierig, ontdekkend, zoekend of totaal het spoor bijster, iedereen is welkom. Ook partners, vrienden, familie en andere geïnteresseerden zijn welkom.

Het bi-café is een initiatief van COC Regio Nijmegen wordt elke eerste vrijdag van de maand gehouden in Marcus-Antonius, St. Anthoniusplaats 15 in Nijmegen. Onder het genot van een drankje is er gelegenheid om gezellig te kletsen, het stellen van vragen, uitwisselen van ervaringen en te dansen.

Vanaf 20:00 uur is er een gastpersoon aanwezig om nieuwe mensen welkom te heten, vragen te beantwoorden en je aan andere mensen voor te stellen.

Vrijdag 5 april
20:00 uur
Marcus Anthoniusplaats 51, Nijmegen
Toegang gratis

uitstel Holland BiCon

Het bestuur van LNBi is bezig met het professionaliseren van de organisatie. Dit houdt o.a. in het vergroten van de organisatie en een nieuwe structuur aanbrengen in onze werkstijl. Dit doen we omdat we geloven dat het LNBi op die manier nog meer impact kan hebben en een groter bereik kan behalen.

Dit heeft helaas als consequentie dat we de Bi-con zullen uitstellen. We geloven dat als we het door laten gaan op de vastgestelde datum wij de Bi-con geen recht doen. Wanneer het zal plaats vinden kunnen we helaas nog niet zeggen maar we hopen jullie allemaal dan te zien.

Onze excuses en we hopen dat jullie begrip hebben voor de situatie!

Pride Walk Amsterdam

De Pride Week Amsterdam begint op 28 juli met de PrideWalk. We willen met de bi-vlag meelopen en zoeken jou! Omdat de vlag nogal groot is hebben we veel mensen nodig en nog veel belangrijker omdat zoveel mogelijk bi-mensen bij elkaar een fantastisch statement zijn. We moedigen iedereen aan om diens scharrel, partner, ouder(s), kind(eren), vrienden en andere allies mee te nemen om te laten zien hoe divers wij zijn!

Bij het homomonument begint de optocht eerst met een speeches en optredens. Daarna gaan we met elkaar vanaf de Westermarkt naar het Vondelpark Open Lucht Theater. Daar is de openingsceremonie van Pride Amsterdam.

Verzamelen om 10:30, precieze locatie wordt later bekend gemaakt via Facebook.

Holland BiCon 2018

Save the date!

Zet het alvast je agenda, op 10 november 2018 zal er weer een Holland BiCon plaatsvinden. Deze keer in het Cultuurhuis Stadshagen te Zwolle.

De Holland BiCon is dé conferentie waarbij bi+ mensen, queers, transgenders, bi-vriendelijke homo’s en hetero’s ervaringen kunnen delen, workshops kunnen volgen en uiteraard kunnen feesten!
De BiCon is bedoeld om Nederlandse en Vlaamse bi+ mensen en ally’s bij elkaar te brengen om op een zowel serieuze als speelse manier in gesprek te gaan over de rol van biseksualiteit in onze samenleving.

De Holland BiCon wordt georganiseerd door vrijwilligers. Lijkt het je leuk om ook mee te helpen, stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@lnbi.nl onder vermelding van “BiCon”.

Voor de tweede keer maar niet minder speciaal: de BiBoot tijdens de Canal Parade!

 

De Bi-Boot gaat weer varen op 4 augustus 2018

De botenparade van Amsterdam zal deze zomer de grachten in alle kleuren van de regenboog hullen. Wij voegen iets toe aan al die kleuren: alle mensen die bi, queer, pan of onze bondgenoten zijn kunnen meevaren met de biboot. All genders and sexualities: welcome.

Vanaf nu zijn tickets beschikbaar!! Wees er snel bij. Iedereen die een ticket koopt, vaart mee, krijgt een speciaal t-shirt en eten/drinken. En natuurlijk een dik feest op de Prinsengracht gecombineerd met bi-activisme!

Koop vandaag je kaartje via https://www.ticketkantoor.nl/shop/biboot of via www.biboot.nl

‘Biseksualiteit wordt niet als een echte seksuele oriëntatie gezien’

Het onderzoek van Jantine van Lisdonk van de Vrije Universiteit onderzoekt het verschil tussen homo en bi-jongeren en laat zien wat vele uit de Bi community al langer roepen: “Biseksuelen worden minder geaccepteerd en biseksualiteit wordt niet serieus genomen.” ????

Our work is not done! ????

Bekijk het hele artikel en filmpje om te zien wat Joshua Zandberg en vier bi jongeren er over te zeggen hebben! Herkenbaar?!

GEZOCHT: MENSEN VOOR ONDERZOEKSPANEL

Ben jij biman of bivrouw? En ga jij wel eens naar de huisarts met vermoeidheidsklachten, pijnklachten of buikklachten?

Dan zoekt Prof. Dr. Judith Rosmalen jou voor haar onderzoek naar geslachts- en genderongelijkheid in de zorg op veelvoorkomende klachten. Het onderzoek wordt gedaan door de universiteiten van Groningen en Nijmegen. Een korte beschrijving van het onderzoek vind je hier: bit.ly/sGs17

Het panel komt één keer per jaar een halve dag samen en praat mee over het onderzoek. Ervaring niet vereist, als je maar zo nu en dan met omschreven klachten hierboven naar de huisarts gaat. Onkosten worden vergoed.

Geïnteresseerd? Meer informatie en opgeven: j.g.m.rosmalen@umcg.nl

PS In de omschrijving van het onderzoek lijkt het over man/vrouw verschillen te gaan, Maar voor dit panel worden met name ook transgender en intersekse personen gezocht om juist het hele spectrum te kunnen beslaan in de onderzoeksvragen.

Nieuwjaarsborrel LNBi

2018, een nieuw jaar!

Zo na de feestdagen betekent dat voor ons tijd om bij elkaar te komen voor een gezellig nieuwjaarsborrel in de Winkel van Sinkel in Utrecht.
We nodigen jullie allemaal uit om op 21 januari van 15 tot 18 uur daarbij te zijn!
2018, een nieuw jaar!

Het nieuwe bestuur is erbij en samen kunnen we praten over onze plannen voor het komend seizoen. Bovendien is er gelegenheid om van Erwin Heyl die vijftien jaar betrokken was als bestuurslid en voorzitter te bedanken. Hij neemt afscheid als voorzitter maar blijft betrokken!

Locatie is rolstoel toegankelijk.