Verhalen van biseksuelen

brochure Bi in Beeld

Bestaat het? Is iedereen bi? Hoe ziet een bi er uit? Wat doen ze? Wat houdt ze bezig? Hoe je je biseksualiteit invult kan voor iedereen weer anders zijn. Van deze voorbeelden uit de brochure Bi in Beeld (pdf) is ook een expositie beschikbaar.

Er bestaan weinig voorbeelden van mensen die openlijk bi zijn. En nog minder bekend is wat dit kan betekenen voor jezelf, voor je relatiekeuzes en voor je omgeving. Juist dan is het fijn als je kunt lezen over hoe andere biseksuelen er mee omgaan. Want biseksueel zijn is pas écht leuk als je gewoon jezelf kunt zijn.
Erwin Heyl
Voorzitter Landelijk Netwerk Biseksualiteit

Onze relatie is als het verschil tussen een lijn en een driehoek: iets complexer maar toch relatief simpel. En natuurlijk zijn we niet jaloers, we houden van elkaar!


Lees hier het verhaal van Anneke

Kun je als vrouw met een andere vrouw goed leven op het platteland?
Barbara en haar vriendin Marjan hebben ervaren dat dit in Drenthe prima gaat. Toch gaat ze binnenkort latten in Groningen, want.. het stadsleven kriebelt te veel.Lees hier het hele verhaal van Barbara

Een verkeersongeluk was bepalend voor het verdere leven van Lambert (48). Het beperkte zijn spraakvermogen en leverde blijvende lichamelijke beperkingen op. Het weerhoudt hem er echter niet van om uit het leven te halen wat er inzit, want als rasechte Zuid-Limburger is Lambert een levensgenieter. Met mannen én vrouwen, want hij noemt zich een geboren bi.


Lees hier het hele verhaal van Lambert

De wieg van Femke (40), stond in het Brabantse Oirschot, maar werk en liefde deden haar in Amsterdam belanden, waar ze een intiem en gezellig benedenhuisje bewoont in de sfeervolle wijk Oud-Zuid. Ze is klaar voor een nieuwe relatie en die heeft zich dan ook inmiddels aangediend.


Lees hier het hele verhaal van Femke

Hij heeft een druk en gevarieerd leven, waarin hij vooral graag díe activiteiten wil ontplooien waarbij hij zich helemaal senang voelt.
De 46-jarige Norbert is autodidactisch beeldend kunstenaar, heeft aan huis een bescheiden Bed & Breakfast en wil zo af en toe nog wel eens meewerken als edelfigurant voor reclames of folders.


Lees hier het hele verhaal van Norbert

Ofschoon hij al geruime tijd een relatie heeft met een man, is de 38-jarige Mirban er van overtuigd dat hij van binnen 100% bi is. En daar kan hij niet altijd evengoed mee uit de voeten. Want, je bent gelukkig met je partner en toch gaat het wel eens kriebelen. Wat dan?


Lees hier het hele verhaal van Mirban

Cailin is een ondernemende meid. Het feit dat ze aan een rolstoel is gekluisterd (daarover zo meer) weerhoudt haar er niet van met van alles en nog wat bezig te zijn. Als zzp’er runt ze een webwinkel in ecologische cosmetica en huidverzorgingsproducten. Daarnaast geeft ze trainingen in assertiviteit en time management.

Lees hier het hele verhaal van Cailin

“Mijn biseksualiteit heeft me mijn tweede huwelijk gekost. Mijn vrouw was een orthodoxe Oost-Europeaanse en wilde er niets van weten. Enerzijds was dat erg jammer, maar het gaf me al snel een enorm gevoel van vrijheid, waar ik tot op vandaag gelukkig mee ben.”


Lees hier het hele verhaal van Mark

Tot zijn 22 leefde Sytse een jongerenleven als zo velen. Studeren, gamen, met z’n maten stappen en de eerste ontdekkingsreisjes naar het andere geslacht. Maar opeens veranderde dat. “Verrek”, realiseerde de nu 24-jarige Fries zich op een dag, “ik vind jongens ook leuk… dat kan toch niet?”


Lees hier het hele verhaal van Sytse

Nico (48) uit Arnhem zet zich graag in voor de maatschappij. Zijn betrokkenheid bij biseksualiteit is dan ook niet alleen persoonlijk gericht, maar ook sociaal. En Nico ziet dat het goed gaat. “De samenleving raakt steeds meer betrokken bij biseksualiteit. Vroeger moest je op organisaties en mensen afstappen, nu gebeurt steeds vaker het omgekeerde.”


Lees hier het hele verhaal van Nico

Ilse (28) woont in Apeldoorn, samen met haar man, hun zoontje van één en drie dwaze katten. Ofschoon ze zich zeer bewust is van haar biseksualiteit, heeft ze er tot nu toe in haar leven niet al te veel vorm aan gegeven. Dat heeft vooral te maken met sociale factoren en het ontbreken van een makkelijk toegankelijk netwerk voor mensen met bi-gevoelens.


Lees hier het hele verhaal van Ilse

Rotterdammer Jiro is 36 en noemt zichzelf het liefst queer. Als transgender wil hij zich vooral niet in een hokje laten duwen: zowel met vrouwen als mannen is hij op een erotische ontdekkingsreis die vooralsnog geen eindstation heeft bereikt.


Lees hier het hele verhaal van Jiro

Zijn vader is een moslim van Pakistaanse afkomst, zijn moeder draagt de genen van diverse Europese nationaliteiten in zich. De 31-jarige Faisal is dan ook een échte wereldburger die zich overal thuis voelt. “Met al die
nationaliteiten in de familie moet je eens nagaan hoeveel verschillende gerechten er met kerstmis op tafel komen.”


Lees hier het hele verhaal van Faisal

Veel ervaringen kun je ook vinden op het grote Bi-forum.
Denk jij “mijn verhaal mag hier niet ontrbreken” en wil jij ook deel zijn van het gezicht zijn van biseksueel Nederland neem dan contact op met het LNBi.