PVC Vloeren - Een overzicht van verschillende PVC vloertypes

2023-07-20
Marinus

PVC vloeren zijn de perfecte keuze voor wie op zoek is naar duurzame en stijlvolle vloerbekleding. Ze zijn populair in zowel residentiële als commerciële ruimtes vanwege hun vele voordelen. Bij het kiezen van een PVC vloer is het belangrijk om te letten op het type PVC vloer dat het beste bij jouw behoeften en interieur past.

Type PVC vloeren

Er bestaan verschillende types PVC vloeren die elk unieke eigenschappen hebben. Een van de meest populaire varianten is de klik PVC vloer. Dit type vloer is eenvoudig te installeren en heeft een handig kliksysteem waardoor je geen lijm nodig hebt. Klik PVC vloeren zijn ideaal voor doe-het-zelvers en kunnen gemakkelijk worden gelegd zonder professionele hulp.

Een andere variant is de plak PVC vloer. Dit type vloer wordt rechtstreeks op de ondervloer gelijmd en geeft daardoor een stevig en stabiel resultaat. Plak PVC vloeren zijn uitermate geschikt voor ruimtes waar veel gelopen wordt, zoals gangen, winkels of kantoren. Ze bieden een goede geluidsisolatie en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen.

Het derde type PVC vloer is de PVC click vloer. Dit type vloer heeft zowel de voordelen van klik PVC als plak PVC. Het wordt namelijk niet volledig gelijmd, maar heeft een combinatie van een kliksysteem en lijm. Hierdoor krijg je een sterke en stabiele vloer die toch gemakkelijk te leggen is. PVC click vloeren zijn ideaal voor ruimtes waarin je liever geen lijm wilt gebruiken, maar wel de stabiliteit van plak PVC wenst.

Tot slot hebben we de PVC vinylvloer. Dit type vloer is perfect voor wie op zoek is naar een natuurlijke houtlook. PVC vinyl vloeren zijn nauwelijks van echt hout te onderscheiden en bieden de warmte en uitstraling van een houten vloer, zonder de nadelen zoals onderhoud en gevoeligheid voor vocht. Daarnaast zijn ze gemakkelijk schoon te maken en slijtvast, waardoor ze ideaal zijn voor gezinnen met kinderen en huisdieren.

Welk type PVC vloer je ook kiest, PVC vloeren zijn altijd een uitstekende investering voor zowel woningen als commerciële ruimtes. Ze zijn duurzaam, waterbestendig, geluiddempend en verkrijgbaar in diverse stijlen en designs. Bovendien zijn ze gemakkelijk te onderhouden, wat resulteert in langdurig plezier van je vloer.

Met de bovenstaande informatie over de verschillende type PVC vloeren ben je nu beter geïnformeerd om de juiste keuze te maken. Of je nu op zoek bent naar een snelle en eenvoudige installatie met klik PVC, een stabiele en geluiddempende plak PVC vloer, een combinatie van beiden met PVC click vloer, of een natuurlijk ogende houtlook met PVC vinyl vloeren - de mogelijkheden zijn eindeloos met PVC vloeren!